Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den här texten är inspirerad av något jag visserligen hörde på de där fysiklektionerna som en lärare hade för eleverna i min klass när jag gick i skolan, men som jag inte fattade mye av eftersom jag satt och drömde då.


Själva fixeringspunkten syns inte men man vet att den finns där




Den rakaste vägen
mellan två punkter
är den vilken

är formad som
en banan. Tänk
dig en kulle

där marken på
ena sidan är
punkt a, punkten

på andra sidan
mitt emot är
punkt c och

mitt uppe på
kullen är punkt
d. Den kortaste

vägen kan då
visserligen vara genom
kullen via en

tunnel, men innan
denna tunnel finns
så är den

kortaste vägen att
klättra upp över
kullen och ned

på andra sidan.
Punkt b befinner
sig då i

mitten av den
ogrävda tunneln
och punkten på

andra sidan utgörs
av... ...ja, nu
är det dags

att gå och
lägga sig ser
jag. Så jag

väljer att bryta
här. Men om
du och jag

bara sover på
saken kommer den
redan på fredag

(i morgon, vilket
är redan om
några minuter) när

vi vaknar på
morgonen att framstå
lika klart som

korvspad. En sorts
buljong som bildas
i vattnets kastrull

som kommer sig
av att vattnet
som kokar får

korven att spricka
och börja släppa
ut fett som

ser ut precis
som en massa
genomskinliga platta bubblor.




Fri vers (Fri form) av lodjuret/seglare VIP
Läst 295 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-08-06 00:05



Bookmark and Share


  © anakreon VIP
Det måste vara detta som kallas "tunnelseende"!!!
Calle
2010-08-06
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP