Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är termitmannen

Gatstenarna sjunker nej
Som pianotangenter där jag går
Lyser röda av friktion

Du förstår
Jag har ett huvud fullt av slangar
Lite galen i membranet
Kryp i kläderna

Mina ambitioner radar upp sig
Och fiskflämtar i vinterluften
Frustrationen har redan gnagt dem
Helt ihåliga
Jag är termitmannen, vad sägs om mig?

Har ni sett något sånt här förrut?
Säger jag och visar alla mina trick
Jamen, gud, sluta
Vi vill inte se, säger ni

Jag rusar hem, tårar i ögonen och
Blodig underläpp mellan tänderna
Sitter uppe hela natten och övar nya trick
Jag är som en alkemist
Förr eller senare
Kommer allt att klaffa




Fri vers av theo zeylon
Läst 350 gånger
Publicerad 2005-11-21 19:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

theo zeylon
theo zeylon