Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vintern i Skåne

Vintern i Skåne luktar bränt socker
Blöt kyla suger sig mot mitt skinn
Trötta lungor som bolmar på gatorna
Alla ryggar kroknar nu
Huvuden dyker mot asfalten
Och suckar farväl

En osynlig mördare vilar
Tjockt i luften
Och skymning kommer
Med efterlängtad hatkärlek

Jag kan inte växa
Bland frusna jordkokor
Mitt blod kokar och längtar ihjäl sig
Efter sol, bruna ben, varma armar




Fri vers av theo zeylon
Läst 402 gånger
Publicerad 2005-11-21 19:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

theo zeylon
theo zeylon