Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alex den store

Alex var en ståtlig man
Ja, få fick ragg som han
Och inte heller va han dum
fast han kom från nån slags slum.

Ja, han hade känsla för det där
med var och hur och när
Bra affärer gjorde han
och sket glatt i de andra som försvann.

En skrävlare av stora mått
snar att förtälja om allt nytt han fått
Han köpte sig det bästa och
gav blanka fan uti sin nästa.

Bry dig inte om de andra
och låt aldrig själen börja vandra
Ja, så tänkte han
som ju va en riktig man.

Vacker fru och bil och båt
men ändå alltid kåt
på flera
och på mera.

Driven av komplex och dunkla drifter
snärjde han de andra i sitt klister
och till följd av sina glupande begär
han skaffa sig en egen här
av kvinnor och av män
att sörja för hans väl och ve och hem.

Han köpte sig ett plan
och en hingst med väldig man
men hur han flög och flög
va han ändå inte säker att han dög
och fastän rik som någon shejk
så va han blott en fejk.

Förälskad i sin egen bild han spegla sig i brunnen
och kysste den med munnen
men under glittrig yta
han inte kunde flyta.

Så Alex aldrig bortom ytan våga
och om någon nånsin skulle fråga
vad som där under fanns
så var där ingen chans
att finna ut
för där bakom tog det slut.

För Alex visste inte vem han va
trots allt han under sina vingar la.






Fri vers av Cattie
Läst 250 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-09-01 19:24



Bookmark and Share


  Anna*
En liten man som gömmer sig bakom stora ord och bedrifter och som ändå aldrig blir stor. Sorgligt men det finns många sådana män och kvinnor. Bra!
2010-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Cattie
Cattie