Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
---


En sång om tvång.


vackerplats
är vacker på en plats
en plats
att

vara vacker på

där jag står naken och spyr.

det stormar på solen
en rasande uppgörelse
mellan

planering och perfektion
och
jag är öppen och sårbar
tre meter lång
och
skottsäker,
är

varat och intet
där man
skjuter oliktänkande,

för
världen som jag ser
skall icke

finnas

mer

---




Fri vers (Fri form) av Jennie M
Läst 206 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-09-22 17:39



Bookmark and Share


    ej medlem längre
"Vackerplats" kan sannerligen ibland vara en vacker plats, men i andra stunder så är det ändå just där som man står naken och spyr. Den här dikten känns som om den placerar sig någonstans mittemellan mellan varat och intet, och bär en lätt ironisk touch inför tanken på alltings förgänglighet. Planering och perfektion i all ära, men en dag ska trots allting förgås och kanske ersättas av något nytt. Exakt i vad detta består vet jag inte, men trots att man är skottsäker och tre meter lång så ska ändå allting förgås. Men visst är man öppen och sårbar. Allt det vi ser skall icke finnas mer...Jag gillar verkligen sättet på vilket den här dikten ebbar ut i en känsla av höst, upplösning och förgängelse. Just den känslan tillhör nog också våra mest basala Villkor. Medvetenheten om såväl vår egen som världens och alltings Ändlighet.
2010-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Jennie M
Jennie M