Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt om betänksamhet.


Saker man kan vara för utan

En onödigt tungt lastad figur blev till

sist lite onödigt sur. Han stjälpte ut

ölen på en annan filur som blev

alldeles dyngsur.


En onödigt trång bur blev lastad full

med hönor där de tappade titeln djur.


En onödigt hård dörrvakt tog i och slängde

ut en besökare för att han krökade, lite för

full, men han borde inte ha tagit i så han

ramlade omkull.


Ett onödigt inplastat meal fick ett företag

från en fördelaktig deal.


En onödig kommentar

fick ett fysiskt svar.


En onödigt lång väntan släckte en förväntan.


En onödigt förfallen ung person skapade en

fördunklad verklighet för de andra.


En onödigt överdriven makt fick den

andra sidan att skapa en pakt.


En onödigt tilltagande försiktighet

fick en bidragande misstänksamhet.


Ett onödigt hårt dömande tog bort

ett antal drömmande.


En onödigt förbryllad letande fick

ett svar av en vetande.


En onödigt komplicerad fras slutade

med ett ras.


En onödigt förstorad sak lämnade

alla inblandade förstummade kvar.




Fri vers (Modernistisk dikt) av David Jemsby
Läst 296 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-09-28 10:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

David Jemsby
David Jemsby