Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
---


Sexualcykel.


1.

på alla ställen dit ögat inte nådde, fylld av en gasgranat
och en redan sargad brandbomb där ingenting i halsen stämde
och jag kände mina händer
mina knän, de smala benen – lyftes sedan ut bars iväg.

2.

i hjärtat alla stenar och i gommen växer mossa

JAG VÄGRAR DÖ JAG VÄGRAR DÖ – jag skriker allt jag kan
vill vrida bort din smärta: fixerar bäckenet i golvet,
vill styra munnen gång efter annan liksom en reflex av gammalt skit.
man ropar på mig
ropar
hårt
jag lär mig form och färg, ett sammelsurium av panik – ingen närmar sig.
jag säger ”för till min mun vad mitt hjärta är fullt av”
ser ljusorgeln av alla mediciner och ringer ett samtal,

är seriöst sluten ofrånkomlig och ovisst ofin. STÅLBORSTAD! ej bekväm med onödiga känsloyttringar i detta
akuta nödläge finns
inga lösningar – jag är lösningsfri.

3.

TOTALT TRASIG
TOTALT FNASIG
TOTALT KNASIG, det vrålar ur alla öppningar och människor
jag möter talar på främmande språk om det gamla barnet, att de lurade mig med en ädel gest och den unga blev en skam för rasen.
du pumpar under fötterna där jag tar mig fram:
tränger kroppen genom andras kroppar och jag ber er

att inte backa undan –
jag når er snart, nuddar vid solen! vi går runt med ansiktsmasker när röken smutsen hela jävla jorden tar sig in i systemet,
bort med tyngden,
bort med röran – jag håller så skakar ni.

---




Fri vers (Fri form) av Jennie M
Läst 172 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-10-10 10:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jennie M
Jennie M