Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Solkysst

Sinnenas världsbild, ritad på själens tunna hinna
Illustrerad, illusionerad, förmedlad till den blinde
som vill läsa, känna av och lära sig älska trädets rötter.

Natten är skapt för den som önskar leta efter kärnan
av de saker som på dagen är synliga för alla, framsidan.
Ett plankat, ett välmålat mästerverk ristat i grottans insida.

Ögonen leder den svaga själen, själen leder de svagare ögonen.
Munnen talar för den tysta själen, själen formar ord i tystnaden.
Svämmar över i ett kosmiskt ljus, en spiral av sanning.

Tusentals fladdrande ljus, miljontals slående hjärtan
sammanlänkade, vigda för evigheten- älskare av tiden.


Träden talar, vinden sänder, ljusen lyssnar.




Fri vers av Erikjohansson
Läst 346 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-10-14 00:30



Bookmark and Share


  HQ
Du har ett sätt att skriva och uttrycka dig
som tilltalar. Ett sätt att svetsa samman meningar
så att skarvarna blir osynliga.
Man skulle kunna säga "Vackert" men det känns så platt i sammanhanget.
2010-10-27

  Lena Själsöga Keijser
solkysst

är ett mycket vackert innebördsord

det du här skriver bekräftar en ström jag just nu lever med
detta med blind..med döv..
med anorexi
med bulimi
ser de lysandevisande stjärnstrålarna i dessa
hur vi sakta
vågar eller kanske måste våga öppna beröringssinnet samt de övriga elva sinnena..om vi nu skall begränsa dessa

djupt innerligt tack

tack att Ljus och Värme Är Hos Dig

Själsöga
2010-10-19

  Blåbäret
med ett lätt tryck skrivs raderna på just den där tunna hinnan
så pass att avtrycket finns kvar och stryker sig lite närmare än så för att hålla dörrarna öppna
2010-10-14

  aol
ett vackert bildspråk gillar dom sista raderna
2010-10-14

    ej medlem längre
Ditt bildspråk och förmåga att loda på djupet är tillsammans med flödet ett signum för dig tycker jag- vacker text!
2010-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Erikjohansson
Erikjohansson