Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Ångesten äter själen" -Rainer Werner Fassbinder


Tom

För många gånger har vinden mig kallat
att med dem flyga med, i lövens dödsdans.
För många gånger har solen åt mig skrattat
att jag väntar på natten, som ständigt mig lämnar.

I havets längtan om att krypa mig över
så slår den,ursinnigt, mot stenarnas barrikad
I markens dånande tal om att livet har en röst
så ser jag, min själ, flytandes mot en bättre värld.

Jag vet att tiden är en maskin, skapt,
för att veta när stjärnorna faller
Jag vet att beröring är en hägring,
en illusion, om ett liv därefter...

i lyckans substitut




Fri vers av Erikjohansson
Läst 400 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-12-07 20:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mörk och melankolisk text vars styrka ligger i en upplevelse av vilja till ljus-känner jag!
2010-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Erikjohansson
Erikjohansson