Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min tolkning av Rembrandts målning som bygger på en berättelse i Lukasevangeliet


Simon i templet

Den här lilla killen förstår ni
han kommer att bli känd
för miljarder människor i tusentals år
och inte bara det
för många av dem är han en gud
som talar om för dom hur dom ska leva
och ger dom glädje och kraft
och mod när dom har det svårt
och dom kommer att be till honom
varje dag över hela jorden

och du Maria som har fött honom
kommer också att bli dyrkad
och miljarder människor
kommer att be till dig också
och ha bilder av dig och pojken
och tända ljus sjunga och spela
till din och pojkens ära

Han kommer inte att döda någon
och bredvid honom kommer
världens härskare
även dom som mördat miljoner
att framstå som ynkliga små kryp
och han kommer att ha förmågan
att vända hat till kärlek
och blåsa liv i även de mest
stenhårda hjärtan

Jag är en gammal man
och dör snart
men jag har väntat på den här stunden
i hela mitt liv
och nu kan jag äntligen känna
att det var det här jag levde för
och att jag är så lycklig
för att jag fick säga det
till er




Fri vers av stenhur
Läst 894 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2010-11-18 09:24



Bookmark and Share


  Järnkatten
Är inte själv troende men tycker om :)...
2011-03-23

    ej medlem längre
Tänk om bibeln hade varit skriven på ett sådant språk!
Personerna du skriver om kommer väldigt nära.
2011-03-14

  Nanna X
jag gillar verkligen den här. du gör Jesus, Maria och Simon till verkliga människor, och Simons pedagogiska förklaring är så fin. och nej, han dödade ju inte någon, även om kristna sedan tyvärr har dödat i hans namn - och så är det ju i de flesta religioner.
2010-11-21

  lodjuret/seglare VIP
Nu först förstår jag på allvar varför Leslie Charteris valde namnet på sin imaginära hjälte till just det namnet som han valde till slut. Jag har kanske aldrig sagt det förut, men nu säger jag det igen. Du kan verkligen skriva.
2010-11-18

  walborg
Tack för Simons tankar och djupa tacksamhet mot att han fick uppleva Jesubanet och känna igen honom som Guds son.
2010-11-18
  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur