Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kyrkogården

Kyrkogården där bären smakar
som inga andra bär smakar
där begravda främlingar
vilar i jord
där döden själv hånler åt sina offer
och där dödgrävaren själv
vinkar åt de sörjande

vad vill de döden?
Kan de inte se hans fula anlete?
Kan de inte höra hans hånskratt,
och känna hans kalla hand på deras egen?
Varför söka de döden?

Ingen levande bör söka sig på egen hand
till hans kalla, karga landskap.

"My teacher left me to my darkest lesson.
That we´re alone, and that there is nothing but the
cold dark wasteland of eternity".-Anne Rice.




Fri vers av Kristina Hellgren
Läst 180 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-12-21 10:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kristina Hellgren
Kristina Hellgren