Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta är alltså den andra engelska sonetten ur min "diktsamling". Jag har valt att voltan är en kort parafras på en psaltarpsalm (Ps 23:1-5) och kanske inte en traditionell vändpunkt. Temat är hämtat ur H-E Lindström's "Pilgrimens sju nyckelord".


Sonetter för en pilgrim (2/9), Frihet

Ta staven din och njut av Guds natur
och friheten som friska luften andas.
Ta bort all stress, gå ut ur jämmerns bur,
låt intryck från naturen i dig blandas.

Låt staven om hans närvaro påminna
som hjälper dig ur varje tungsam nöd
din väg han hjälper dig att ömsint finna
utav de fotsteg tre är staven stöd.

Ty Herren är min herde, vi hans flock
På rätta vägar ständigt han mig leda
Din käpp och stav mig giver trygghet ock
i oväns åsyn dukat bord bereda.

På vandring, vara lösgjord, lätt och fri
Längs vägen finn din livsfilosofi!


© Copyright M. Borgström 2011




Bunden vers (Sonett) av lux et veritas
Läst 340 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-01-14 18:26



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så fint att få vandra med 23 psalmen i denna variant.
2011-03-18

    Bodil Sandberg
En helt underbar sonett!!!varma applåder!!
2011-01-26
  > Nästa text
< Föregående

lux et veritas
lux et veritas