Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta är den fjärde engelska sonetten ur min "diktsamling". Jag har valt att voltan är en parafras på ett stycke ur en psaltarpsalm (Ps 121:5-6) och kanske inte en traditionell vändpunkt. Temat är hämtat ur H-E Lindström's "Pilgrimens sju nyckelord".


Sonetter för en pilgrim (4/9), Långsamhet

Ta skorna på och känn din plats på jorden
och följ den lunk i hjärtats lugna takt.
Ja, känn och smaka långsamt på de orden
som någon i ditt inre dig har sagt.

Låt skorna lära dig om hastighet;
att eftersträva fart är blott besvär!
Låt snigeln lära dig om långsamhet
och henne finn, din inre resenär!

I skuggan av vår Herre får du vandra
Du felfri är för Herren dig förlät.
Ej sol, ej måne, natt, ej dag dig klandra
ty vid din sida följer han vart fjät.

För långsamhet är blott att vänjas vid
för allt av värde måste få ta tid!


© Copyright M. Borgström 2011




Bunden vers (Sonett) av lux et veritas
Läst 413 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-03-18 08:42



Bookmark and Share


  Nexus metus
Utmärkt...
2011-03-31

  walborg
Vilken klokskap - och rim - varmt tack!
2011-03-30

    ej medlem längre
Ja, långsamhet kan vi nog behöva meditera över, men jag har aldrig tänkt på att ta snigeln som läromästare, en bra idé.
2011-03-18
  > Nästa text
< Föregående

lux et veritas
lux et veritas