Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Har gjort en till med samma innehåll nästan, dock i haikuformat. Kommentera gärna vilket ni gillade bäst eller bara kommentera överlag.


Fånga dagen1

Vill fånga dagen
Komma förbi solens fingrar
där bakom gallret
Inte längre
vara dagens fånge




Fri vers av Frida E
Läst 690 gånger
Publicerad 2005-12-19 17:12



Bookmark and Share


  arie
"Komma förbi solens fingrar
där bakom gallret" finns en härlig potential i denna bild

du frågade även i "fånga dagen 2" vilken av dessa två "fånga dagen" haikun som är bäst och jag tycker att denna är bättre än den andra för den här har en annan slags substans som på ett mer poetiskt sätt samt i sin lite underfyndiagre uppställning skapar hos mig anledning till att själv tänka till om metaforernas betydelser...

"Fånga - två" går mer direkt till kärnan utan något omsvep, och i det blir lite för "tunn" trots att det är en snygg uppvisning, ungefär som man skjuter från höften.

I "Fånga - ett" kommer underfyndigheten tydligare fram i det att diktens första del

"Vill fånga dagen
Komma förbi solens fingrar
där bakom gallret "

så bländade blir till kontrast
mot det som dikten också vill understryka...

" inte längre vara dagens fånge"
2006-02-24

    zapatista
Gillade. Solens fingrer = solstrålar?
2006-02-13

    Bilo
...jag har inget nytt å komma med, jag helt enkelt håller med albatross och backar upp hans kommentarer...
/bilo=)
2005-12-30

    Porslinsdockan
känslan av att vilja stoppa tiden och vara oberoende.

snyggt
2005-12-29

    Fia
Jättebra skrivet. Kort och enkel och med ett bra budskap!
2005-12-21

    rune
jag tyckte om den..
2005-12-20

  albatross
Jag tyckte om den. Styrkan ligger i vändningen på slutet. Dikter om Carpe diem blir lätt banala, men Din var mycket originell. Den som fångar dagen känner till dess förgänglighet, nödvändigtvis. Den som är dagens fånge är fast i det flyktiga, i det bräckliga.
2005-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Frida E
Frida E