Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En dag vänder allt

En gång blomstrade jag
En gång var jag ståtlig,
med stora vackra blommor,
Livet spirade inom min gröna kropp.

Jag fanns,
Jag levde.
Jag var odödlig,
Trodde jag.
En dag vände allt,
Mitt liv förstördes.

Nu vissnar jag för varje dag,
Varje dag tappar jag blad.
Blommorna blir bruna,
Livet lämnar min stjälk

Snart finns jag ej mer,
Vissnar bort för att helt försvinna.
Förintas från denna värld,
världen som gav mig livet.




Fri vers av nilla
Läst 496 gånger
Publicerad 2004-07-19 17:03



Bookmark and Share


    Sandra Petersson
bra! jättefin dikt!
2004-08-16
  > Nästa text
< Föregående

nilla