Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skål broder och syster


skål i värmen
syster och broder
låt oss svalka oss med kalla ord
kyla febern vi har att skriva med
svala säkra rim
inte fastna i åsknedslags stim

Låt orden berusa oss
som det finaste vin
gärna ge oss belåtna flin
som när vi med båten kastar loss
en efter en stor tross
kanske vi har en nöjd min

dina ord käraste syster
lockar i ögonen en sällsynt lyster
kanske även du broder
kan finna metoder

men mest av allt
låt oss dricka varandra till
om än ej alltid bildligt och på plats
så i vårt hjärtas palats

njut av vackra ord
njut av deras form
svalka själen i skapandets fontän
låt den spruta ord
över oss
blöta ner oss
insupa alla orden
tills vi åter skapar
poesi
texter
prosa
haiku
hela familjen av texter

och glöm inte
lyft pennan och utbringa en skapandets skål




Fri vers av Nikolai Jungsin VIP
Läst 299 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-07-20 19:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nikolai Jungsin
Nikolai Jungsin VIP