Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tal till döda

Ibland går jag till någon
av kyrkogårdarna i Oviken
Det finns två
en vetter åt öster mot Storsjön
en vetter åt väster mot fjällen

Jag säger ungefär så här
Tack ska ni ha
ni alla som ligger här
ni har gjort Oviken
till ett bra ställe att bo på

Jag skall hjälpa till att hindra
att denna vackra bygd förvandlas
till ett jättestort gruvhål
och en lika stor
radioaktiv slagghög




Fri vers av stenhur
Läst 252 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-08-22 18:33



Bookmark and Share


  walborg
Upprörande - hoppas det går att hindra förstörelsen av arvet.
2011-08-22

    ej medlem längre
Bra att du låter dem veta att deras livsverk inte ska skändas . . .
2011-08-22

    ej medlem längre
Det tror jag att de uppskattar . . .
2011-08-22
  > Nästa text
< Föregående

stenhur
stenhur