Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
detta är en dikt om ett fiktions par jag har skrivit ett antal dikter om :)


En dikt bara en dikt

Det brinner i kroppen av det kalla vattnet uti badkaret blodet
Som rinner från mina handleder färgar vattnet rosenrött
Så som dina läppar i månljusets sken som lyser genom fönstret
På ditt långa vågiga hår, det var något jag hade i min tanke
Innan allt blod rann ur mig likt vattnet sinar i brunnen utanför
vår stuga om den varma sommar kvällen som rådjuret som
går utan vatten och mjölken sinar uti dess bröst och barnet
den bar på dör , men gråt inte gråt inte för nästa år föds
ett nytt barn ute i skogen gläntan så vacker ut vid vår stuga
och hoppas inte vattnet sinar uti brunnen och livet leker
för djuren i skogen och barnskrik och bara fötter av barn
som leker i stugan smutsiga men gulliga mor säger
gå ut och lek mina barn i den strålande solen
ser mot sin man och ler




Fri vers av Son av solen
Läst 303 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-09-21 21:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Son av solen
Son av solen