Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vad poesi kan vara.


Finns i minsta väsen!

Poesin är som kärlek på huden. Poesin

går med dig var du än går. Din följeslagare

i alla lägen heter poesi. Om poesin stannar

dig finns det alltid en anledning. Om du blir

arg visar den dig alltid varför.

Poesin följer hjärtats slag och hjälper dig

när du är svag eller har en dålig dag.

Poesin visar dig kinesiska filosofier när

du står inför ett viktigt val och är din högra

hand när livet står i brand.

I stunder då du märker att någonting

är fel, som när allting slukades upp av ett spel

då är det ord som beskriver och visar vad helhet

är. Poesin är en en följeslagare som står dold

bakom ljuset, som tickar med sekunderna och

vilar i bruset. En vän i frid som står vässad inför

din strid som väntar på dig tills din tid.

En vän som vill väcka dig, få dig att sträcka dig

för att nå nya mål. Den vill också bara att du ska sitta

still och känna att livet inte springer ifrån.

Poesin går med dig när du går någonstans, men sitter

du bara still väntar den stilla. Om skuggan följer efter

så svarar poesin. Runt tro hopp och kärlek dansar den

omkring och för en stund försvann den i lycka när barnen

blev fulla av spring.




Bunden vers (Rim) av David Jemsby
Läst 370 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-09-27 14:51



Bookmark and Share


  Shahla Haghi
Känner igen mig i flera situation när jag skriver. Poesi kan vara också den privata terapeuten som vill inte ha betalt, den godast vinet som säljs utan för systembolaget, den bästa vän som finns där bara för dig och ..............
Tyckte om det. Tack
2011-09-27
  > Nästa text
< Föregående

David Jemsby
David Jemsby