Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vemod


Sitter på vemodets veranda
och ser åren flockas nere vid grinden
innan de drar bort över kullarna

Så går ännu ett klockslag ur tiden
medan vinden snor in sig i lövverket
som om den letade efter något

Minnena tar farväl av ögonblicken,
går in i evig glömska
och lämnar mig i tyst vinterväntan




Fri vers av Nitram P
Läst 170 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-10-09 18:48



Bookmark and Share


  Jaseph
En dikt med målande bilder och överraskande vändningar.

Diktaren skriver till exempel om hur "åren flockas nere vid grinden"; eller att "ett klockslag" (inte ett år) går ur tiden.

En kort dikt med många djup.
2011-10-10

  walborg
Så vackert och så poetiskt.
2011-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Nitram P
Nitram P