Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den undre skogen


Granarna vaktar en hemlighet:
Den undre skogen som
ger resonans åt näktergalen

Därnere bär
en underjordisk vind
svaret på människans undran

Ibland läcker vinden ut
och drar igenom gatorna
under natthimlen
när ingen hör

En bergtagen orkester
spelar Beethoven
Det ekar som i en kyrksal

Musiken är förvissad
om något fullt gripbart
och ändå undlfyende

Ordlös som vinden
svävar du i mörkret
buren av samma förvissning




Fri vers av Nitram P
Läst 188 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-10-25 19:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nitram P
Nitram P