Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Himlens demokrati...

Den vandrande juden har fått
skoskav.
Gud har blivit bitter.
Jesus har inga förlåtelser kvar.
Moses stentavlor har blivit till
grus på en okänd vinterväg.
Guds tio bud har blivit juristernas
levebröd och de rikas vapen mot det
fattiga flertalet.

Moses i vassen är oljeskadad.
Israels barn badar i blod.
De gudfruktiga har bytt Höga Visan
mot porrtidningar.
Kain kör ihjäl Abel, rattfull.
Syndernas förlåtelse, en månad
på öppen anstalt.
Noak har navigerat fel i göteborgs skärgård.

Apokalypsens ryttare har fastnat i det
sjunde gomseglet på en fet politiker.
Man kan åka Hesekiels brinnande hjul
på tivoli i Köpenhamn.
Universums gudar har utvisats av
migrationsverket, polisen verkställer.

Korståget har förolyckats på en obevakad övergång.
Jesu bröd och fiskar är sponsrade av
COOP och ABBA.
På sjätte dagen jobbar prästerskapet i skift.
De hungrande analfabeterna
utspisas med biblar.
Arken blev aldrig färdig då kockums lades ner och
djuren befriades av veganer.

I himlens demokrati har ingen lyckats att ta sig
över fyra procents spärren.
Alla frågor är bordlagda.
Allt som återstår är att ta sig kaffe med dopp.




Fri vers av Mikael Karlsson
Läst 639 gånger
Publicerad 2006-01-12 21:48



Bookmark and Share


    Sipop
Hel cool asså! Rolig:D Fatta inte allt men det jag fattade var roligt!
2006-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Karlsson
Mikael Karlsson