Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Extas




Extas.
Svensk.
Västmanland.
Västeråsmodell.

62-årig Aseat på Vallbybron.
Har stannat mitt på.
Lutar sig fram.
Stirrar rätt ner i Svartån.

Ser knappt nåt av sin grumliga vattenbild.
Det är ju ändå bortåt 20 meter.

"20 meter" tänker han högt och skrattar till.

Människor börjar stanna till en efter en.

Han berättar att det skulle handla
om ett hopp på 20 meter.

Sen bli det vått...sen svart. I Svartån.

Man vänder och vrider på sig.

Aseatisk extas är på väg att födas.

Man börjar skratta också.
Det smittar.
Snart skakar man av skratt.
Nu är extasen ett faktum.
Enstaka röster upprepar "20 meter"
och så skrattar man igen.

Några har t o m ställt ifrån sig sina väskor
för att riktigt kunna "skratta ut"...som en säger.

Så.
Nu har de skrattat färdigt och börjar trava vidare
men ännu med de magiska 20 metrarna
på sina läppar.

Ett par tre sekunder !




Fri vers av Gunnar Hilén VIP
Läst 212 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-11-20 14:18



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
Uschdå!!!!!!!!!!!!!!!!!
2011-11-20

  Minkki VIP
vilket ruskigt slut...
2011-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP