Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Osandat


Vi sprang i portuppgångar
retade gallfeber på Pressbyråns Pantertanter
tjuvrökte farsans Pall Mall
bakom Roffes korvkiosk

Stomatol

balanserade på barikader,
spindelben och ekologiögon
skek oss hesa
Nej till Kärnkraft!
och förövrigt så var det Nej till mer
än det mesta

Tulo

tågresor till
Athen, London och Vällingby
ryggsäcken fylld med fniss
och optemism

Retzina & Ouzo

Lapsang Suchong
Leonard Cohen
och Bobbarna
Dylan och Marley

Gröna Riff

rykande Prinsar
morsan i dörren
aj fan!

Vi tänker ännu
en och annan tågrälstanke
men inte på varandra
och minnena rusar forbi
som ljusblekta Instamaticfoton
då vi en dag krockar på T-bane perrongen

alla bakdörrar stängda

Heeej!

-Hur är det?

-Jo tack bara bra,
bara lite körigt.

-Och du?

-Tack bara bra här med.

- Och barnen?

-Nu måste jag rusa vidare,
har ett tåg att passa.

-Ha det så bra!

-Du med!



Dextrosol Ginseng & Rosenrot

Knäpper av falsksmilet
kastar i papperskorgen
utanför Pressbyrån

annat var det förr
då tågen gick oftare
gatorna var sandade
och man hade tid att stanna
under ett träd och dela en Prince.






Övriga genrer av _Mian_
Läst 456 gånger
Publicerad 2006-01-19 22:00



Bookmark and Share


  Rachel Roth
vi är nog näst intill årsbarn!!! så måste det vara
allt så igenkännbart i den så helt härligt osandade flöde
av tidskildring....! mycket tack!
2006-01-20

  Cris
Hm...stressade människor i en vardag, har inte tid att mötas knappt. Det tycker jag du får fram här.
2006-01-19
  > Nästa text
< Föregående

_Mian_
_Mian_