Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Året runt...

Hösten tar livtag på sommaren och
vintern flåsar i nyckelhålet.
Vårregnet gråter undan snön och
sommarens sol bränner bort spåren.

Då kommer du vandrande i min själaskog
med en blomma i håret och barfota i gräset.
Så ristar du ditt namn i hjärnbarken.
Behagfullt strosar du på stränderna och
lämnar din fots avtryck i mina
minnesbankar.

Vintern kysser liv i våren och
tjälen släpper sitt grepp om hjärtat.
Våren ger sitt liv till sommaren och
min blomstersäng ångar av åtrå.
Sommaren fäller sin klädedräkt för hösten och
jag visar min nakna lust.
Hösten ekiperas av vintern och
jag kryper frysande intill dig.

Så rör jag vid ditt varma bröst och
tar ett djupt andetag och
dyker in i din själ.




Fri vers av Mikael Karlsson
Läst 402 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-01-19 23:23



Bookmark and Share


  Ninashine
Jag synar korten och inser att här bor en poet. Texten är i det närmaste komplett, med en viss melodi till och med...
2006-01-24

  Queen_of_Rain
otroligty vackra beskrivningar speciellt andra stycket
2006-01-19
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Karlsson
Mikael Karlsson