Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vrakdyka.


någon lossnar ur mig,

det är av sensationell karaktär

liksom en barnträdgård

där jag knäpper av mig panikvästen.


döden är nu – ett försoningsförsök

där solen faller brännhet över graven:

jag sväljer en bit hav

som ett bekräftelsebehov.


är torpederad

har en gasgranat i huvudet

det är på gränsen till fruktansvärt

som ett pistolskott i natten –


utanför smattrar tiden

och vi vet inte vart vi är.

---




Fri vers (Modernistisk dikt) av Jennie M
Läst 136 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-02-29 19:40



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra och talande text fylld av poetiska känslor och uttryck som djupnar i läsaren och formar bilder som får en att tänka, känna och reflektera. Dock är jag inte helt entusiastisk över dikten i dess helhet eftersom jag tycker att den skulle göra sig betydligt bättre om du utelämnade de sista styckena och bara behöll de första två. Fram till fraserna "jag sväljer en bit hav som ett bekräftelsebehov" är det en formidabel och fullkomligt strålande poetisk prestation, men jag tror att mycket skulle vara vunnet om texten stannade där och därmed behöll sin täta och suggestiva skärpa. Som det är nu så är den första halvan av dikten lysande och fångar på ett utmärkt sätt en känsla, men den andra halvan känns mest som ett bihang och berövar texten något av dess stämning. Inledningen är dock som sagt en lyrisk fullträff och försätter mig som läsare i en känsla av mild och eftertänksam begrundan. De väldigt målande och fint formulerade stroferna gör att jag stannar till, förundras och tar dem till mig samtidigt som jag långsamt färdas in i en mytisk och uppslagsrik tankevärld.
2012-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Jennie M
Jennie M