Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Graven


När jag gick i skogen
hörde jag någon ropa ett namn
Ibland var det nära,
Ibland långt borta
Jag kom fram till en glänta
Några stenar markerade ett ödetorp
Bredvid husgrunden stod en gravsten
med namnet som ropades uthugget
Stenen var delvis övervuxen
så graven måste vara gammal
Det blev kväll
Månen steg och lyste
i den polerade, svarta marmorn
medan rösten fortsatte att ropa




Fri vers av Nitram P
Läst 149 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-03-08 14:04



Bookmark and Share


    Annika J
Dikten väcker starka känslor, ropen tränger igenom orden. Som om någon vill oss något.
Vem är det som ropar? Och vem kallar han på?
2012-03-08

  walborg
Bortglömd .. bland många..
2012-03-08

    ej medlem längre
bra skrivet, känns väldigt realistiskt.
2012-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Nitram P
Nitram P