Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glömd gud


Den glömde guden går i grönskan, fördriver dagen med ingenting.
Hans tempel: några mossbelupna stenar på rad.
Det var längesedan stjärnorna skälvde lövlika när han vredgades
och vinden viskade hans namn.
Men en gång bar vågorna det runt jorden
och människorna nämnde det med bävan.
Nu växer glömskan likt en mossa på hans själ
och befriar honom från sorgen.
Långsamt förvandlas han till ett övervuxet beläte
som drömmer om gudinnans land.




Fri vers av Nitram P
Läst 205 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-03-10 17:39



Bookmark and Share


  walborg
"Glömd gud" - vem är det? Som om det är vi som skall ta hand om honom och ge honom kraft? Kanske det är så Du menar? Kanske det är så det är att det är vi som skapar Gud om och om igen därför att vi behöver honom? Han finns för att vi skapar honom?
2012-03-10

  Larz Gustafsson VIP
Det är snarare människan som är överlupen med mossa och smuts.
2012-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Nitram P
Nitram P