Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utan minne

Någon går i skogen
utan att veta vem han är.
Han minns bara träden,
löven, solen, fåglarna,
gläntan, blommorna, bäcken,
det kalla vattnet mot torra läppar.
Han är vilse och ändå inte.
Det är som om han varit på vandring
och levt från ögonblick till ögonblick
utan tanke på det förflutna eller framtiden.
När han sitter i gläntan
viskar någon i hans öra
att nu är han hemma.
Så kanske det är, tänker han
och lägger huvudet i famnen.
”Jag är alltid hemma.”




Fri vers av Nitram P
Läst 175 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-03-25 21:09



Bookmark and Share


  walborg
Sorgligt tycker jag
2012-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Nitram P
Nitram P