Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vintern i Brugge

Vintern 1435
frös dammarna i Brugge.
Om söndagarna var isen full
av skridskoåkare med frusna
kinder och tår.
Liksom körsången
under domens valv
balanserade kylans tystnad
mellan grenar halvtäckta av snö.
Nattvaktens röst
bars över vita tak
in till de sovande
som drömde om sommaren.
Om dagarna klämtade klockorna
att ännu väntade ingen ofärd.




Fri vers av Nitram P
Läst 213 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-03-26 23:14



Bookmark and Share


  walborg
Några år kvar tills Hans Memling kom till Brygge och målade sina oförglömliga madonnor och triptyker där.
2012-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Nitram P
Nitram P