Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vintermässa

Snöns täta tystnad råder.
Ur trädens vinterklädda grenar
stiger ett requiem.
En balansakt så framgångsrik
att tonerna lyfter
som en förlängning
av träfibrernas strävan uppåt.
Min tanke går till kyrkomusik
som svävar upp mot valvbågarna:
ur en struktur växer en annan.
”Vem är död?” frågar jag.
Men träden bara ser på varandra
och fortsätter spela.
Långt borta går en man
över ett vitklätt fält.
Ännu längre bort,
i en avlägsen skog,
pågår ett annat requiem.




Fri vers av Nitram P
Läst 196 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-03-27 22:17



Bookmark and Share


  ERD-man-SKY VIP
En lite sorglig och vacker dikt!
2012-03-27

  walborg
Skön text att läsa och associera till
2012-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Nitram P
Nitram P