Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Medborgarskap på prov.

Banditen ansökte om nytt medborgarskap,
räddad ur ett kriminellt utanförskap,
av kärlekens vetenskap.

Från känslomässigt störd,
till känslor i överflöd.

Lyckan ler och han är kär,
allt på rätt väg nu bär.

Han gör allt rätt,
sonar sina brott på hederligt sätt

Ett riktigt kneg och skattad deg,
gjorde att fogden för tillfället teg.

Men efter ett tag känner han sig ensam i ett nytt utanförskap,
utpekad som idiot i deras medborgarskap.

Upplevt mer än de flesta,
droger och annan skit hann testa,
otäcka saker för de mesta.

Väcker hat, kriminella tankar,
trots att hjärtat av kärlek bankar.

Hans armar är fulla av bläck,
påminner om en attityd och tid som spritt skräck,
om han kunde hade allt varit väck och huden näck.

Vara märkt och tillbaka på ruta ett,
mitt i livet är knappast lätt.

Före detta dömd och av samhället bortglömd.

Banditen tog ändå klivet,
trots ångest och hat sig tillbaka i livet,
som han aldrig mer tar för givet...




Fri vers av TobbeTooMuch
Läst 362 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-04-28 07:36

Författaren TobbeTooMuch gick bort 2018. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Cammie
Bra! Skönt rimmad.
2012-08-05

  firefire
snyggt och bra skrivet,viktig text tycker jag som borde läsas av fler nu!
2012-04-30
  > Nästa text
< Föregående

TobbeTooMuch
TobbeTooMuch