Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Saknad

Hettan skälver ovanför den brända jorden
som om luften smälter.
Du skyler ditt ansikte och går bort
för att hämta vatten.
Vid vägkröken vänder du dig om.
Fast det bara är dina ögon som syns
märker jag att du ler mot mig.
Det är sista gången jag ser dig.
Regnet kom och sköljde bort dina spår.

När jag ser kvinnorna vid brunnen
tänker jag att en av dem kanske är du.
Men deras ögon är allvarliga
och undflyende likt skrämda fåglar.
Ibland kommer du till mig om nätterna
och viskar att jag inte ska vara ledsen.
Men din hud var min värld,
din röst min aftonsvalka
och din blick min soluppgång.




Fri vers av Nitram P
Läst 243 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-06-02 20:51



Bookmark and Share


    Annika J
Mycket,mycket vackert! Bokmärker!
2012-07-12

  walborg
Oändligt fint att läsa - en tröst
2012-07-10

  Siggesdotter
Så uttrycksfullt - mycket poetiskt!
2012-06-13

  bittemi VIP
Ord av kärlek och saknad så vackert uttryckta!
2012-06-08

  Minkki VIP
kan det sägas vackrare... bokmärker
2012-06-07

  Silverstripe
Mycket fint skrivet! Ord av saknad och ditt språk väcker tydliga bilder för mig.
2012-06-03

    Madeleine Ågren (Maduska)
Vackert beskrivet, som från en annan tid, en annan värld. Bild ur en dröm, en film, ett minne.
2012-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Nitram P
Nitram P