Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Acheron är ett annat namn på floden Styx, över vilken färjkalren Charon forslade de döda till Hades, de dödas land.


Från Hades

De dödas minnen
svävar som dimma
över Acherons stränder.

Sorgens dagg
i gräsets väv
är morgonens tårar
efter natt utan sömn.

Ljudlöst glider färjan
över kolsvart vatten
tills den skrapar
mot Hades strand.

Den ensamma fågelns skri
river hål i tystnaden.

Långa skuggor
väntar i skogen,
för evigt avlövad.




Fri vers av Nitram P
Läst 181 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-07-30 17:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nitram P
Nitram P