Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En rimsaga



I all hast hade byggts ett mindre palats
med upplagd segelbåt vid vår utsiktsplats.

Ni kommer och stör med er kaffekorg,
sa han som slog golfslag på stranden.
Det här är inte längre allmänt torg
varken på bryggan eller i sanden.
Jag kan förstå om det verkar oklart
men snart skall allt bli uppenbart
när jag fått upp min vita mur
som stänger ute folk och kreatur.
Det har nämligen ingåtts kontrakt
mellan mina pengar
och dom som har makt,
så det här är mina ängar.

Kapitalet hade satt lås på grinden
till vågorna i vinden
och solnedgången,
och gjort sig till gud
över människa och djur
och allas vår moder natur
med anslag om "privat" och "förbud"
att beträda den slingrande gången
som vi alltid beträtt:
här slutade således
vår allemansrätt.









Bunden vers (Rim) av Jan Widströmer VIP
Läst 681 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2012-08-03 13:59



Bookmark and Share


  Heikki Hellman
Att skriva dessa rader var en fin idé. Ett stort tack för att du vågar kritisera och ta ställning berättigat!
2012-08-05

    Yarissa
Bra skildrat ur den verklighet som tyvärr är
2012-08-04

  Gunnel Eriksson VIP
Förändring med mycken sorg.
Väl formulerad, men ingen saga med
lyckligt slut. Fungerar inte strandskyddet?
2012-08-04

  Ingela Svenson VIP
Men icke då! Allmenasrätten hindras inte av att nån stolle anlägger en golfbana! Dock riskerar man ju få en boll i skallen!
2012-08-03

  Björn Nilsson VIP
Saga? - Rena rama klippet ur verkligheten!
2012-08-03

  walborg
Girighet och makt dödar våra heliga värden i Sverige
2012-08-03
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP