Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det koltrasten sjunger



Skriver om sommaren
det koltrasten sjunger
som vore det ord
om måne, stjärnor, sol

om dagar och nätter som går
nu, då, sedan
om detta år och i fjol

om att vår tid är
som tonen som ljuder
enbart ett nu,
medan allt annat
är fördolt eller borta.

Då alla tankar
är blinda om Sedan
och istället upprepar Då
kommer deras spådom
ständigt till korta.

Därför är Nuet det första
som livet ger
och därmed också
det sanna
och största.






Bunden vers (Rim) av Jan Widströmer VIP
Läst 26 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-06-16 12:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP