Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det värsta är kanske att stå här ensam med dessa rädslor


För första gången är jag riktigt rädd

Visst har jag varit rädd förr
men bara av dumhet
rädd att göra fel
inte duga
eller avslöjas

nu känner jag riktig rädsla
djup
innerlig och skräckfylld sådan

orsaken är enkel
ondskan har blivit större
fått makt
och tagit över

Alliansen
Ulf Ekman
rasismen
känslokylan
och inte minst
alla som tror på dem

skrämmer till en rädsla
jag aldrig kännt förut




Fri vers av Pulvermos
Läst 271 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-08-06 03:30



Bookmark and Share


    Pulvermos
Till Mare:
Herr Ekman är ju en övervintrad relik från forna tiders kompletta galenskap och fördomsfullhet byggt på rädsla och skräck. Från tiden då folk var på så låg nivå att de trodde på Tomtar, troll och vättar om överhögheten hade behov att de skulle tro på sådant. Häxbrännerier tex vojne vojne.
Att hans lära har anhängare är ledsamt, upprörande och väldigt hotande för en civilicerad och fredlig utveckling av det jag tror är det goda och civilcerade.
Nej Sossarna har inte rätt i allt. Vem har påstått det?
Vad media gäller så är ju 95% av allt mediabrus skickat från Höger sida av tillvaron. Så där delar vi uppfattning, helt klart. media vinklar det mesta rätt rejält. :-)
Till skillnad från dig tror jag på människan. Däremot uppfattar jag våra olikheter som verklighet inte som synd eller något som Gud vill ändra på.
Man kan bara ändra på sig själv tyvärr. :-)
de som inte tror på människan bär självfallet hållas långt ifrån varje position där man påverkar mänsklighetens utveckling. det är klart som korvspad.
2012-08-06

  mare VIP
För det första :Sossarna är heller inte felfria, Ulf Ekman ? Varför är du rädd
för honom ? Jag är kristen, och tror på Gud ! Inte på människor !!
Däri min orädsla ;)
Rasism är inget nytt, den har funnits länge här...läs historien..
Sen är media väldigt bra på att " vinkla " saker och ting, glöm aldrig det..
2012-08-06

    Pulvermos
Svar till Mi: Fårstår vad du menar. Men den fasen har jag klarat av. Först blir man förbannad. Sen väldigt ledsen. Men sen återstår bara rädslan som kommer smygande. De tror verkligen på den väg de skapar. Vojne vojne.
Hur svaga får människor vara. Trettiotalets stöveltramp nästa. Ondskan sprungen ur mänskligt oförstånd "läs religiös sekterism och känslolös högeregoism". Nej nu är jag rädd. Vart är världen påväg? Vart försvann civilisationens förnuft? Moderater, Livets Ordare och andra på extremhögerns sida är en gåta i oförnuft. Och mycket mycket skrämmande framtidsvision.
2012-08-06

  Johan Bergstjärna VIP
Var inte rädd, bli FÖRBANNAD istället!
2012-08-06

  ULJO
Det förtår jag det du beskriver är något vi verkligen ska ta på fullaste allvar. D
2012-08-06
  > Nästa text
< Föregående

Pulvermos