Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag ber dig, Lillebror

Lillebror.
Bli aldrig som mig när du blir stor

Minnen gör sig påminnda minnena från förr
Det måste ha varit de som kanckade på din dörr

Snälla var försiktig älskade lilla vän
Ger du vika för dina gener blir du aldrig den samma igen

Jag har aldrig sett dig bearbeta, du har alltid varit stark
Mendans jag alltid vände mig till mina pappaersark

Och mycket mer än så
Därför måste jag få dig att förstå

Snälla, vakna upp och se
Att detta liv inte har något att ge

Bara mer ångest, bara mer missär
Snälla lilla du lova och svär, att du aldrig blir kvar i dethär?

Det har inte hänt så många gånger, men allting har en början allting har ett slut
Låt inte detta bli på det sätt du till sist checkar ut

Min själ är nog förlorad men det är inte din
Lev nu, Lev förevigt och lev lite till för min

Och jag vet ju så mycket väl hur många du älskar som sysslar med verklighetsflykt
Du vet ju hur det ser ut och det är inte snyggt

Så jag ber dig sluta gräv innan marken har börjat forma sig till en djup grop
För där på botten kan ingen höra dina rop

Snälla jag ber dig bli något annat nu när du blir stor
Något annat än din syster, pappa och mor
Snälla, Snälla, Snälla bli aldrig som oss lillebror




Bunden vers (Rim) av SvartPoesi
Läst 4166 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-09-15 14:14



Bookmark and Share


  Svirran
Känner oxå en rädsla att något ska hända. Var rädda om er du o din bror. Jag har tagit mig ur ett helvete. Det tog många år. Nu e jag stolt över att jag klarade det. Man behöver inte vara stark för att klara en sådan bedrift. Tvärtom. Och livet har mycket att ge. Skickar kramar till er.
2012-09-16

  B-Nita
Tufft dilemma. Jag känner paniken stiga. Vill bara förhindra att något händer, men vet inte riktigt vad. Vet inte hur.
Jag har en lillebror, och jag har varit där du är (ja, jag är fri. Det är möjligt.)
Bra skrivet, och mycket känsla.
2012-09-15
  > Nästa text
< Föregående

SvartPoesi
SvartPoesi