Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Saknas

 

 

Under broar som täckelse

har du lagt ditt huvud till vila

bäddat åt dig med pappkartong

och när du ligger där hörs liv som ila

 

Om sommaren tröstar värme

sol har hopp i blick

om vintern saknar du all denna värme

den värme du ändå inte fick

 

en dag är du stilla tömd på kraft

ingen saknar en människa under kartong

men i sig självt gråter livet för det har glömts bort

och dess ledsnad är mörk och lång

 

du hade kunnat blomstra  räckt mot måne

kunnat hjälpa, lära och bli

sakta vandrar sommar mot kallaste höst

och värmen är för alltid förbi.

 




Bunden vers (Rim) av Yrre VIP
Läst 159 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-09-15 15:18



Bookmark and Share


  Anoo Niskanen VIP
Smärtsamt och sant.
2012-09-20

  walborg
Blir tagen av uppmärksamheten vänd mot människor som bor under pappkartongerna - varför har jag med åren slutat att tala med dem, undrar jag ...
2012-09-15
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP