Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Reflexion; delad vårdnad av barn


Tankar för dagen

Tankar för dagen


Om tanken blir ord, hjälper det? Ja, kanske hjälper det
för stunden;


men ständigt kommer tanken på att du inte sover
att du ligger vaken och vrider och vänder på orden

du som är liten, bara fem, varför sover du inte?

är det för att ditt hem blev splittrat i två och du nu måste pendla däremellan?

du har två olika sängar - i två olika rum - i två olika hus
är det därför du ligger vaken?

från dagis du hämtas och lämnas, av mor - eller far - ibland av någon annan
som tar dig med till eller från ett av de två husen
är det mor så vet du att; idag är det "det gamla huset"
är det far så vet du att; idag är det "det nya huset"
är det någon annnan - vad vet du då?

kanske bryr du dig inte just då
för du är fylld av allt som hänt och händer
så fylld att magen värker och ingen hunger känns
och kvällen kommer, du kryper ner i någon av dina två sängar
får nattkram av mor - eller far - eller någon annan

du somnar - men långt innan morgonen gryr är du vaken

du är bara fem och kan inte forma orden

en penna i hand som får ord att flyta hjälper inte dig
i stunden




Fri vers (Prosapoesi) av ew
Läst 217 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-10-16 12:56



Bookmark and Share


  Maj-Lis VIP
Berörde mej djupt
2013-04-21

  ResenärGenomLivet
Dina ord berör...mycket...
2012-11-28
  > Nästa text
< Föregående

ew