Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fredriks vidare öden ....


R-Juliaden 2 och 3 2012

Dag 2 packade Fredrik ihop de tusen korten och begav sig på rättvisestråt till RUSENBORG, klev in i det beryktade centrat där rån och snatteri var mer kutym än legalt handlande. Idag var han utklädd till en superhjälte och väckte därmed viss uppmärksamhet, speciellt bland de yngre . "Batman, Batman !" skrek barnen och flockades kring Fredrik som körde stora showen för dem och korten gick åt som smör i solsken . Några hårdingar försökte komma inpå honom men massan av förtjusta barn var oigenomtränglig . Föräldrarna till barnen var också glada åt gratisnöjet och lade småpengar och en och annan tjuga i Fredriks lilla låda ! Efter två timmars show i värsta Batmanstil fanns 150 kr i lådan , Fredrik köpte julgodis för rubbet och hade allmän utdelning för barnen ! Gissa om han var populär ! De sista korten var utdelade och texten mötte positiva tillrop från föräldrar och mor/farföräldrar ! Texten löd (Kort 2): " När Barnen fått Rättvisa så kan de låta budskapet spridas som vattnets ringar och låta Tanken gro bland mor,far och HELA familjen !" Fredrik åkte hem efter tre timmar och hans dag 2 hade fungerat helt enligt planerna .

Dag 3 tillbringade Fredrik med att dela ut tusen kort nr 3 på Den Stora Affärsgatan iklädd en oklanderlig svart kostym av bästa snitt . Till att börja med möttes han av ointresse och hånfulla grin av det stressade Affärs- och Kontorsfolket men när de smakat på den UTSÖKTA chokladbit som medföljde varje kort och läst den KLURIGA texten på Kort 3 så återkom de och tackade så hjärtligt , i alla fall flera av dem ! Och text 3 löd som följer: " Konkurrensen är mitt signum men DET jag aldrig valt, visst ÄR jag smart men fanns det ANDRA sätt att tjäna BRA , DET jag HELLRE ville ha !" De tusen korten gick även åt denna dag och Fredrik kunde åka hem förvissad om att även Businessgänget ÄR människor ........


-----




Fri vers (Fri form) av Mats Henricson
Läst 195 gånger
Publicerad 2012-12-03 23:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska