Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jimmy Jansson , s- politiker.......


Till Eskilstunas starke man - En liten hälsning från slummen

En dikt till Jimmy Jansson , socialdemokraternas starke man i s- styrda Eskilstuna .

 

Är du stolt nu , Jimmy ?

över alla dessa miljonbyggen

ska det bli det du minns för

ett  Fristadstorg för 60 mille

i grundskolan mobbas idag ännu en kille

vad gör några självmördade tonåringar

när handbollspalatset är klart

vad gör några döda narkomaner

när Guifgänget applåderar `?

 

Miljoners miljoner på skrytbyggen

medan skolorna sakta förfaller

usla betyg ,bland Sveriges sämsta

men , på dina läppar, inget daller ?

 

Är du stolt nu , Jimmy ?

Det är inte vi

som bor i stadens ghetton

där problemen växer.................

 




Fri vers (Fri form) av Mats Henricson
Läst 903 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-04-26 20:28



Bookmark and Share


  poetryGirl
o, jag var rädd att du menade Jimmie...men så var det inte
2014-04-27

    ej medlem längre
S-politiker överlag har sen länge mer samröre med kapitalet än rörelsen.
Började någonstans med Salin/Wallström/Lind eran som jag uppfattat det. Korta kjolar och extravaganta väskor blev hitigare än att försvara grundpelarna. Visst de snackade, men som alltid är det i handling man ser verkligheten. Tobleronen var må hända en skitsak, men en symbolisk sådan.
I min födelsekommun är S-politikerna helt uppe i det blå.
2014-04-26

    ej medlem längre
Likadant i denna stad tyvärr..
2014-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska