Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar som vågar tänkas är alltid bättre än rädslor som styr valet den ryggradslöse ofta tvingas göra.


Etikens moralmomster

Visst längtar man kärlek
vänskap
gemenskap

men möts av misstro
stupstockar
och försäljning

som horor
längs oändliga vägar
deras jakt

men tänk kärlek
se det vackra
möt med ett leende

låt inte Fredriks rädsla
eller Jans fördomar
bli dina

skänk livet
det vackra
du har

så du aldrig
aldrig
blir som dom

men då vill Israel
bygga mer
allt för att håna

tiggarna ska bort
förbjud tiggeriet
säger den som aldrig svultit

minns du din barndom
din tro och tilit
på det goda

sen blev du vuxen
ville mer
bevaka dina intressen

men Irländrana blundar
som de rättrogna de är
låter vissa dö

de kanske tror som amerikanska republikaner
att Gud vill att ondska ska råda
styra världen
vara allt

Ekmansk eller rajnfälltig ondska
det kvittar
skir är skit
oavsett förpackning

tro ja de




Fri vers av Pulvermos
Läst 221 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-12-18 19:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pulvermos