Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vindblomma


Du är så vacker,

vackrare än någonsin.

Jag är vackrare än någonsin.

Det tog alltför lång tid för oss
att blomma
samtidigt.

Så står vi nu här,
bredvid varandra,
i den suckande
sensommarnatten.

Bina har redan gått
till sängs.

Kronbladen faller
sakta
stilla
ett efter ett.

I morgon  mull

men

Du, vackra vindblomma,
lever redan
vidare
i en annan trädgård.




Fri vers (Fri form) av Amisan
Läst 409 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2013-08-22 23:11



Bookmark and Share


  Zachrisdotter
Så vackra rader i
sin melankoli!

2015-04-10

  Inez L VIP
Vindblomma - ett så vackert sammansatt ord ... som pekar mot framtiden.
2013-10-04

    Mia Sedvall
Vacker poesi:))
2013-09-24

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
ja
man kan känna att du har en kraftfull inre bild av detta
och
dina ord leder oss på ett nästan självklart sätt
Gör vågen
2013-09-23

  Ljusletaren VIP
Så fint/ kram
2013-09-20

    ej medlem längre
Väldigt väldigt fin dikt... MVG+
2013-09-19

  stig wikman
UNDERBAR
POESI

KRAM
DIANA
2013-09-01

    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket vackra ord i din dikt som man kan tolka att även gälla kärlek mellan människor. Inte bara blommor i naturen.
2013-08-29

  petter rost
Och så den här! Ännu en röst som blommar - och hur vackra är inte dessa rader du skriver:

Kronbladen faller
sakta
stilla
ett efter ett.

I morgon mull.

Ett sånt livsperspektiv, det här är rikt!
2013-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Amisan