Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Silverstrålande Luna

 

Så skrider hon ståtligt och havtornsdoftande fram vid kvällningen

behagliga blåsilverskenet gnistrar i håret

aldrig överglänser hon oss som vågat oss ut

utan ödmjukt mejslar hon med månskäran fram det vackra hos andra

Vi alla tindrar allt klarare,

också tallarnas blekt rödrosa stammar.

 

Så fnissar hon till och ger sig iväg

med flämtande vingslag

in i en dans i glittrande kvällsbris i fjärden.

 

Andhämtningen stillar sig.

Hon smeker fram över dimhöljda ängen

så trolskt         

i sin vita skrud,

0ch älvorna lånar lekfullt hennes virvlande långa slöja.

 

Ingen klocka slår, inga tåg har gått.

 

 En vemodig vaggsång ljuder

när hon vilar sin kind mot alträdets lövverk

och vyssar och söver jorden till ro.




Fri vers (Fri form) av Amisan
Läst 192 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-08-28 23:46



Bookmark and Share


  petter rost
Hör, ja hör... det är "flämtande vingslag" vi hör - något aldrig förut hört. Vad är poesi? En uppenbarelse! Och här är en. Det blir svårt att hädanefter se en lite större fågel utan att lyssna efter vingslagens flämtningar...
2013-09-27

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Så skickligt och vilken elegant helhet
och i mitten
ingen klocka slår och inga tåg har gått
en "antitidslinje" har du målat där

vilar sin kind mot alträdet är också välvalt
2013-09-24

  Tabac VIP
Härlig text med härliga ord.
2013-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Amisan