Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är för sorgligt

"Det är för sorgligt!",
utbrister en grånande människa
som var med då,
då när allting hände.
"Tusen blommor blommade och
den fria kärleken knoppades när
händer och glöd vävdes samman
i en sång som ville spränga bojorna".

I projiceringen stelnar omvärlden.
I hennes ögon stelnar den
trögflytande massan till en
intetsägande askkopp
som bränns i förtryckarnas ugn
till en integritetslös sopstation
i hjärtats sårkant.

Kanske har hon rätt.
Men varför avfärdar hon mig som en
viljelös, okunnig marionett utan blåmärken
bara för att jag lyfter ögonen och frågar:
varför?




Fri vers (Fri form) av Amisan
Läst 179 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-09-06 23:39



Bookmark and Share


  petter rost
Hos många av oss som var med "då när allting hände", lever en stelnad omvärld kvar som en intetsägande askkopp, som att tillvaron blir enklare då. Då är det gott med människor som ser, ibland rakt igenom, projiceringarna utan att vända ryggen till och falla bort i förljugen glömska.
2013-09-27

  träsnidaren
Tänkvärt och vackert ordat.
2013-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Amisan