Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vet inte om denna ska ligga bland poesi eller bland bara ord men jag kan ju alltid flytta den om den ligger fel


Mormor & Morfar

Som en far och en extra mor
fanns ni där alltid i mina barndomsår.
Ni gav mig kärlek och tröst.
Ni gav mig en trygg barndom
Men nu
Utan kropp och utan hud
Vilar ni hos fader Gud

Hoppas ni vet vad ni betyder för mig
Den ändlösa och starka kärlek ni visa
för varandra är vad jag vill finna
De snälla och underbara människor
ni är, vill jag med vara
Men nu
Utan själ och utan ord
Vilar ni hos moder jord

Hoppas när dagen kommer
ni står med öppen famn och väntar

Som ni i livet gjorde..




Fri vers av Nallebjornen
Läst 1012 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-03-10 22:43



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Du kan konsten att skriva med ord så att det berör hjärtat.
2016-01-24

    Människobarn
Vilken härlig dikt. Jag håller med Lillan om att det är en fin hyllning.
Jag önskar att mitt barnbarn kommer att tänka lika fint om mig.
Jag känner att här måste jag ge dig en 5:a
2006-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Nallebjornen