Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2013-12-04


Du påminner om evigheten

 

 

Vet du om,

Att din ryggtavla

Hunnit måla en rynka i mitt ansikte

Och färga längtans rodnad på min kind

 

 

 

Vet du om,

Att din slängkyss kändes som smockan

Som vände min kappa efter vinden

För att återfukta mina läppars kontrast

I din solnedgångs alla akvareller

 

 

 

Vet du om,

Att trots att dagen fortfarande är ung

Får du den att kännas som en nedbäddad tant

Med en rullator ståendes bredvid sängen


 

 

Jag vet att du aldrig är sen, men

Säg mig hur är det möjligt att du kan råda över klockan?

Och även mig

 

 

Hur är det möjligt?

Att din frånvaro

Alltid påminner mig

Om hur det var evigheter sen

Jag såg dig sist

 

 

Trots att det var mindre än en kvart sedan

 

Du gick

 




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 535 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2013-12-04 19:24



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket fint!
2013-12-05

    Elisabeth Nilsson VIP
Otroligt fin text! Så igenkänningsbar när man väntar på sin älskade.
2013-12-04

  bittemi VIP
Underbar!
2013-12-04

    ej medlem längre
Helt fantastisk text! Den bokmärker jag direkt.
2013-12-04

    ej medlem längre
Lysande!! Smakfulla ordval, stark sensualism och alldeles..alldeles.. alldeles underbar!
2013-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP