Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


5/5-2024 jag finns att följa på Instagram @honkallarsigpoet


Armkrok

 

Jag vill gå armkrok med dig
Under ett paraply, på en strand
Vi kan inte behålla regnet i vår famn
Det faller för att ingå i ett magiskt kretslopp
Och vi kan inte kyssa solen så som
Solen kysser oss eller ge Vintergatan
vårt namn. Tror vi, tror vi ...
Vi måste dela månen med alla andra
Levande varelser, det är så allt åldras vackert utan att gå till spillo 

Och jag vill gå där
Gå där på gator och torg med dig
Jag vill gå där, gå där
Där alla namn ekar och
adresser känns i vaderna

Jag vill gå hand i hand
Armkrok hem efter en danskväll
Skratta i köld och känna
din varma andedräkt mot min hals
Jag vill kittla ditt hjärta överallt
Och jag vill vrida om nyckeln
Och kasta mig i sängen med dig
Och vakna med solen som
väcker oss på nästippen
Och känna mig lyckligast i världen
För att jag är med dig

 

Jag vill gå där, gå där
Armkrok med dig

Till världens ände Och horisontens ögonblick och             Soluppgångens glädjeskutt

 

 

Vem vill du gå Armkrok med?




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 51 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2024-05-05 16:01



Bookmark and Share


  Hon kallar sig poet VIP
Tack hörni - för fina responsen
2024-05-05

  BenGust VIP
Fin reflektion kring samvaro, lycka och vår plats i världens kretslopp. Bokmärke.


2024-05-05

    Lena Söderkvist VIP
Så sant att man inte äger något egentligen, har bara stunden till låns och kan inte lägga den i ett fack, annat än mentalt, för att ta fram den vid behov. Och man äger inte den man älskar, det säger den här dikten också.
2024-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP