Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Åttonde våningen.

Här bor de obehövda
De som delar plats med gud
Han, som viskar i korridorerna
Att detta är vägs ände
Här, där pendylerna räknar timmar
Slitna tofflor mot laminat
Grå morgonrockar
Hasande bakom gåstolar
Går dom genom fel dörrar
Hittar inte ut
Håret i testar,
Rosslande, insjunkna bröstkorgar
Väntande på plastlådemat
Tillagad i microvågor
Här, där vi väger blöjor och räknar
Kaffekoppar
Här, där vi prismärker liv
Här, där minnen ristas i väggarna
Och ensamheten luktar damm
Här bor de obehövda
De förbrukade
De som byggde landet
De som delar plats med gud.


©Ulf Kvarnmalm
Februari 2014




Fri vers av Ulf Kvarnmalm
Läst 494 gånger och applåderad av 8 personer
Utvald text
Publicerad 2014-03-18 18:26



Bookmark and Share


  axveronika
vilken gripande bild
2014-04-30

    Botox
Arbetarromantiskt.
2014-04-30

  Anya VIP
Med tydliga bilder gestaltar du det som även jag tolkar som en äldrevård. Tycker du kritiskt tar fram flera bra bilder, så som väger blöjor, pendylerna räknar timmar, plastlådemat, ensamheten luktar damm. Bra text...en sådan som jag gillar.
2014-04-30

  bittemi VIP
För tankarna till äldrevården. Sorgligt och gripande
2014-04-29

  Kim VIP
Ja och chansen är stor att många hamnar där mer eller mindre mot sin egen vilja!
2014-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Kvarnmalm
Ulf Kvarnmalm